voetbalzone

Overtoom baalt: 'Buiten het veld ben ik chagrijnig en dat neem ik mee'

Matthijs van Laar26 jul 2013, 09:45
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2013, 09:45
Advertentie
/

De samenwerking tussen AZ en Willie Overtoom is nog niet geworden wat beide partijen ervan verwacht hadden. Sinds de aanvallende middenvelder afgelopen januari overstapte van Heracles Almelo deed hij slechts 610 minuten mee in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Ook dit seizoen lijkt de international van Kameroen weer genoegen te moeten nemen met een rol op het tweede plan.

Coach Gertjan Verbeek kiest namelijk voor Viktor Elm, die ook afgelopen seizoen die positie bekleedde. “Ik had in het begin van de voorbereiding al door dat hij voor Viktor zou kiezen”, zegt Overtoom in Metro. De 26-jarige technicus zegt echter positief gestemd te zijn dat hij op korte termijn zijn plek zal heroveren.

“Dat positivisme moet ik nu eerlijk gezegd een beetje zoeken”, geeft hij wel ruiterlijk toe. “Je merkt het wel aan mijn uitstraling. Op het veld niet, want als ik voetbal vergeet ik alles om me heen. Maar erbuiten ben ik chagrijnig. En ik neem dat ook mee naar huis”, aldus Overtoom. Voordat hij naar AZ verhuisde, kwam hij tussen 2008 en 2013 tot 143 competitieduels voor Heracles. Voor Kameroen speelde hij drie interlands.

Bezig met laden …