Owen WijndalImago

Owen Wijndal wilde Ajax voor één club verruilen: ‘Maar toen hoorde hij ineens niets meer’

Jordi Tomasowa25 sep 2024, 11:22
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2024, 11:39
Advertentie

Owen Wijndal is vastberaden om zijn nieuwe kans bij Ajax met beide handen aan te grijpen. De linksback werd teruggezet naar de beloftenploeg en stond op de nominatie om te vertrekken. Hij bleef uiteindelijk, werd teruggehaald naar het eerste elftal en liet zich afgelopen zaterdag als invaller zien tegen Go Ahead Eagles (1-1).

Wijndal werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Royal Antwerp FC nadat hij bij Ajax op een zijspoor was geraakt. Ook na zijn uitleenbeurt leek de verdediger geen perspectief op speeltijd in de hoofdmacht van de Amsterdammers te hebben.

De clubleiding gaf Wijndal de boodschap mee dat hij mocht vertrekken, maar afgelopen zaterdag maakte hij plots na dertien maanden zijn rentree voor Ajax.

Clubwatcher Johan Inan laat in een achtergrondverhaal voor het Algemeen Dagblad zijn licht op het verval van Wijndal schijnen. De linksback werd in 2022 nog voor 10 miljoen euro bij AZ losgeweekt.

“Van die groep aankopen is Wijndal sportief en financieel het diepst gezonken”, stelt Inan. “Zelfs toen Ajax een miljoenenverlies op de banneling voor lief nam, kwam het niet van de miskoop af. Hoe kon een ogenschijnlijk droomhuwelijk in zo’n faliekante mismatch uitmonden?"

Bestuurders, trainers en teamgenoten die met hem werkten wijzen tegenover het AD naar het verschil tussen de luwte en veilige omgeving van Alkmaar en het vergrootglas, de druk en hogere eisen in de hoofdstad. Ook hebben de sportieve malaise van Ajax, Wijndals eigen tactische beperkingen en blessures hieraan bijgedragen.

Er was afgelopen zomer genoeg interesse. Galatasaray toonde belangstelling en die stap zag Wijndal zelf wel zitten. Toen de Turkse topclub echter de Champions League misliep, hoorde hij naar verluidt ‘niets meer’.

Bezig met laden …