voetbalzone

Owusu-Abeyie verrast met plotselinge overstap naar Al-Sadd

Erik van Dam31 mrt 2010, 15:16
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2010, 15:16
Advertentie

Quincy Owusu-Abeyie heeft voor flink wat opschudding gezorgd door vrijwel uit het niets een verbintenis aan te gaan met de Qatarese club Al-Sadd. De Nederlandse aanvaller met Ghanese roots werd de afgelopen tijd door Spartak Moskou verhuurd aan Portsmouth, waar hij een aardige indruk achterliet. Al-Sadd meldt via de officiële kanalen echter dat het Quincy al een rondleiding heeft gegeven en een contract heeft voorgeschoteld.

/

Owusu-Abeyie, die in het verleden uitkwam voor Jong Oranje, zou dinsdagavond in Qatar zijn aangekomen om daar een contract te tekenen. Daarmee beëindigt hij per direct zijn huurovereenkomst bij Portsmouth en zou hij ook Spartak Moskou achterlaten. De Russische club zou met Pompey een akkoord hebben bereikt over een financiële vergoeding voor het plotseling beëindigen van de huurperiode.

Volgens Al-Sadd tekent de 23-jarige spits bij de club, in plaats van de beoogde nieuwe versterking Opuku Agyemang, die geblesseerd raakte en daardoor geen optie meer was. De overstap naar de rijke oliestaat past in het profiel van Owusu-Abeyie, die de laatste jaren vele clubs versleet. Nadat hij zijn debuut maakte bij Arsenal in het seizoen 2004/05, raakte hij bij de Londenaren op een zijspoor. Hij vertrok naar Moskou, maar kwam vervolgens op huurbasis uit voor Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City en Portsmouth.

Bezig met laden …