voetbalzone

'Paar momenten waarin we snelheid en kracht van Bebé zagen'

Bart Kruyt23 sep 2010, 07:42
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2010, 07:42
Advertentie

De supporters van Manchester United moesten er even op wachten, maar Bebé heeft zijn eerste minuten in het eerste elftal van de club achter de rug. De Portugese aanvaller, die deze zomer voor bijna negen miljoen euro naar Engeland werd gehaald, maakte als invaller zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Scunthorpe United: 2-5. Bebé deed een kwartier mee.

Mike Phelan, assistent van United, was tevreden over de eerste minuten van de aanvaller in het eerste elftal. “Dankzij de voorsprong konden we Bebé zijn debuut gunnen en ik vind dat hij het goed heeft gedaan”, zei de manager. “Er waren een paar momenten waarbij zijn snelheid en kracht aan het licht kwamen. Nu is het belangrijk dat hij meer van dit soort kansen krijgt, zodat hij aan het niveau kan wennen.”

Phelan zat als eindverantwoordelijke op de bank bij United, daar Sir Alex Ferguson in Spanje zat om Valencia te bekijken tegen Atlético Madrid. “Na het gelijkspel tegen Glasgow Rangers is het extra belangrijk dat we tegen Valencia goed voor de dag komen”, zei Phelan. “Sir Alex moest daarom prioriteiten stellen en liet mij de wedstrijd tegen Scunthorpe doen.”

Bezig met laden …