voetbalzone

Pachuca legt in blessuretijd beslag op CONCACAF Champions League

Bart Kruyt29 apr 2010, 08:07
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2010, 08:07
Advertentie

Feest bij de supporters van Club de Fútbol Pachuca. De Mexicaanse topclub wist woensdagavond laat voor de vierde maal in haar historie beslag te leggen op de CONCACAF Champions League, het belangrijkste internationale toernooi voor ploegen uit Noord-Amerika. In de finale werd Cruz Azul, ook uit Mexico, in blessuretijd verslagen.

De Paraguyaan Edgar Benitez was de grote man bij Pachuca. Nadat zijn ploeg de eerste finale met 2-1 had verloren, leek Cruz Azul in de return stand te gaan houden. In de tweede minuut van de blessuretijd ging het echter alsnog mis, toen Benitez trefzeker was. Op basis van uitgescoorde doelpunten pakte Pachuca zodoende de Champions League.

Voor de Tuzos betekende het de vierde eindzege sinds 2002. Pachuca won de Champions League eerder in 2007 en 2008 en nam het stokje ditmaal over van het Mexicaanse Atlante, dat vorig jaar ook al van Cruz Azul wist te winnen in de finale. Pachuca plaatst zich dankzij de zege voor het Wereldkampioenschap voor clubteams in december.

Bezig met laden …