voetbalzone

Paciencia noemt ruime verliespartij tegen Shakhtar ‘geflatteerd’

Robert Smid29 sep 2010, 09:41
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2010, 09:41
Advertentie
/

Sporting Braga kreeg dinsdagavond even flink de deksel op de neus. In eigen huis kwam Shakhtar Donetsk even de boel op stelten zetten en met een 0-3 overwinning keerde de ploeg uit Oekraïne terug naar Oost-Europa. Twee doelpunten van Luíz Adriano en een doelpunt van Douglas Costa hielpen Sporting Braga aan hun tweede verliespartij.

Braga-trainer Domingos Paciencia moest toezien hoe zijn ploeg het spel probeerde te maken, maar Shakhtar de doelpunten maakte. “Ze speelden zeer effectief. We creëerden in de eerste helft ontzettend veel kansen en hadden de wedstrijd kunnen controleren vanaf de eerste helft. We verloren met 3-0, maar de keeper van Shakhtar (Andriy Pyatov, red.) was hun beste speler. Dat zegt aardig wat. Het was geflatteerd.”

Waar Pyatov het zo goed deed voor Shakhtar, stond bij Sporting Braga een minder fortuinlijke keeper op doel. Felipe maakte bij een 0-0 stand een blunder waarop de Portugezen op achterstand kwamen. “Een fout van een speler kan een hele week hard werken zo op z’n kop zetten. Maar er is geen reden om Felipe de schuld te geven. We gaan er keihard aan werken om terug te komen.”

Bezig met laden …