Paixão en Giménez ronden op heerlijke wijze af: Feyenoord verslaat Benfica

Mart van Mourik30 jul 2023, 17:54
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:08

Feyenoord heeft het oefenduel met Benfica winnend afgesloten. In De Kuip waren de Rotterdammers met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. In de eerste helft verzorgden Igor Paixão en Santiago Giménez de Rotterdamse doelpuntenproductie, terwijl Petar Musa enkele minuten voor het eindsignaal namens Benfica voor de eindstand zorgde.

Arne Slot gaf Calvin Stengs de kans om zich te laten zien op de nummer 10-positie. Ook Giménez, die langer met vakantie was vanwege zijn deelname met Mexico aan de Gold Cup, begon voor het eerst deze voorbereiding aan de aftrap. Lutsharel Geertruida speelde met de aanvoerdersband om. Op het middenveld was een plek ingeruimd voor Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer. Bij Benfica speelde Orkun Kökçü in de basis. De voormalig aanvoerder van Feyenoord maakte eerder deze zomer de overstap naar Portugal en keerde voor even terug in De Kuip. Verder had trainer Roger Schmidt gekozen voor een andere ex-Eredivisionist: Fredrik Aursnes mocht eveneens aan de aftrap beginnen. David Neres startte op de bank en kwam in de tweede helft binnen de lijnen.

Feyenoord begon scherp aan de wedstrijd en vond nog voor het verstrijken van het eerste kwartier de openingstreffer. Aursnes leed zeer slordig balverlies op het middenveld, waarna Paixão kon overnemen. De Braziliaan sprintte over de linkerflank richting het zestienmetergebied en haalde vanaf de rand succesvol uit: 1-0. Na een half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld. Quilindschy Hartman stak Giménez weg, waarna laatstgenoemde zijn kans met een bekeken stiftbal benutte: 2-0. Benfica wist nauwelijks kansen te creëren in het eerste bedrijf.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Feyenoord, maar het ontbrak onder meer Alireza Jahanbakhsh aan scherpte en fortuin in de afronding. De eerste serieuze mogelijkheid voor Benfica ontstond pas in de 72ste speelminuut, toen doelman Justin Bijlow redding moest brengen op een inzet van dichtbij van David Neres. Vijf minuten voor het eindsignaal vond de ploeg van Schmidt toch nog de aansluitingstreffer. Musa kon van dichtbij afronden nadat invaller Ramon Hendriks verzuimde een voorzet vanaf rechts te onderscheppen: 2-1.