voetbalzone

Palermo houdt voet bij stuk inzake aankoop Argentijns supertalent

Erik van Dam04 mei 2012, 20:52
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2012, 20:52
Advertentie

Palermo blijft erbij dat het Paulo Dybala op legitieme wijze heeft overgenomen van Instituto uit Argentinië. Vorige week bazuinde voorzitter Maurizio Zamparini trots rond dat i Rosanero in waren geslaagd de achttienjarige spitsvoor drie miljoen euro weg te halen uit de Argentijnse Eerste divisie. Instituto kwam kort daarop met de mededeling dat Dybala nog helemaal niet was verhandeld.

/

Instituto, de koploper in de Nacional B, claimde officieel dat de man die met Palermo onderhandelde daar totaal niet toe bevoegd was. “Hij moet zijn daden uit gaan leggen aan de politie. Dit kan echt niet, we dagen hem voor de rechter. En Dybala's transfersom is acht miljoen euro”, voegde secretaris Jose Teaux daar toen ook nog slim aan toe. Dybala maakte in zijn debuutseizoen in de competitie al zeventien goals in 31 duels en wordt naar verluidt door half Europa begeerd.

Onzin, zegt Zamparini echter in de Italiaanse media. “Wij hebben Dybala's contract afgekocht en nu doet Instituto haar best om achteraf nog een hogere transfersom te krijgen. Mocht hij nu naar een andere club gaan, dan hebben wij recht op vijf tot zes miljoen euro. Maar ik geloof niet dat dat nog gebeurt, wij hebben keurig drie miljoen euro overgemaakt”, aldus de excentrieke voorzitter. Zamparini legt uit waarom hij al met de officiële mededeling kwam, terwijl Instituto nog helemaal geen melding maakte van de transfer. “Ik wilde de fans het signaal afgeven dat Palermo investeert in de toekomst. De volgende keer zal ik dat maar achterwege laten”, aldus de preses.

Bezig met laden …