Palermo komt tijd tekort in Praag, CSKA wint simpel bij Lausanne

Erik van Dam16 sep 2010, 20:56
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 20:56

Sparta Praag en CSKA Moskou zijn de groepsfase van de Europa League foutloos begonnen. Zowel de Tsjechen als de Russen scoorden donderdagavond drie keer; Sparta Praag deed dat thuis tegen Palermo (3-2) en CSKA klaarde de klus op bezoek bij het Zwitserse Lausanne (0-3).

/

Sparta Praag – Palermo 3-2
Palermo moest donderdag eigenlijk al van meet af aan in de verdedigende stellingen. Jiri Klasrubsky testte Salvatore Sirigu al vroeg en zag de doelman reddend optreden. Sirigu, sinds twee maanden Italiaans international, was echter niet bij machte om de Ivoriaan Bony Wilfried van het scoren af te houden; de spits kopte na een kwartier de 1-0 tegen de touwen na een pass van Klasrubsky. Massimo Maccarano hielp Palermo naast de thuisploeg, door enkele minuten voor rust de rebound te verzilveren op een schot van Javier Pastore, dat Jaromir Blazek de nodige problemen bezorgde.

In de tweede helft liep Sparta Praag opnieuw uit naar een voorsprong. Uitblinker Klasrubsky kopte nu een voorzet van Manuel Pamic tegen de touwen, in een fase dat de Rosanera net wat overwicht begonnen te vinden. Toen Vaclav Kadlec vervolgens na zwak verdedigen van de Italianen ook nog voor 3-1 zorgde, wilde Palermo nog het hoofd niet buigen. De comeback werd vormgegeven door Abel Hernández, maar zijn doelpunt viel te laat om nog verder terug te krabbelen. Over twee weken wacht een thuisduel op Sicilië met Lausanne.

Lausanne Sports – CSKA Moskou 0-3
CSKA bleek een maatje te groot voor Lausanne; de nummer drie van de Russische competitie toonde zich in de voorronde al te groot voor Anorthosis Famagusta en liet ook donderdag er geen misverstand over bestaan. Vagner Love brak de ontmoeting na twintig minuten open met zijn eerste van de avond; tien minuten voor het einde schoot hij ook een strafschop langs Anthony Favre. Tussentijds had Sergei Ignashevich de stand al uitgebreid naar 0-2.