Palermo wint moeizaam van Parma en klimt naar vijfde stek in Serie A

Peter Nusselder11 dec 2010, 19:04
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 19:04

Palermo is in de Italiaanse Serie A opgeklommen naar de vijfde plaats. De ploeg van trainer Delio Rossi won in het eigen Stadio Renzo Barbera met 3-1 van het als vijftiende geklasseerde Parma, en dat was voldoende om Sampdoria en Internazionale voorbij te gaan op de ranglijst.

In de openingsfase zag het er evenwel nog niet naar uit dat de punten in Palermo zouden blijven; slechts zeven minuten had Alessandro Lucarelli nodig om uit een corner van Sebastian Giovinco binnen te koppen, 0-1. Parma had de marge voor de pauze zelfs nog kunnen verdubbelen, maar Mariano Angelo zag zijn doelpoging aan het doel van de thuisploeg voorbijgaan, zodat de achterstand voor Palermo te overzien bleef.

Palermo kwam vervolgens als herboren uit de kleedkamer en maakte korte metten met Parma. Invaller Mauricio Pinilla had slechts zes minuten nodig om de gelijkmaker aan te laten tekenen, terwijl Fabrizio Miccoli op aangeven van diezelfde Pinilla op fraaie wijze de 2-1 binnen wist te schieten. Kansen om terug te komen waren er in het vervolg wel voor de gasten, maar kort voor tijd kopte Pajtim Kasami de beslissende 3-1 binnen.