Palmeiras spreekt schande van handtastelijke ploeggenoten

Daniel Cabot Kerkdijk19 nov 2009, 21:19
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 21:19

Palmeiras heeft donderdag de tweede helft van de competitiewedstrijd tegen Gremio de Porto Alegre (2-0) met negen man moeten uitspelen. Zowel Obina als Donizete kreeg de rode kaart wegens handtastelijkheid. Dat is misschien niet zo bijzonder, ware het niet dat ze elkaar op het gezicht sloegen.

Op weg naar de kleedkamer voor de rust ging de aanvaller met de verdediger op de vuist. Aanleiding was de schuldvraag over het openingsdoelpunt van Rafael Marques, die raak schoot nadat doelman Marcos een schot van Gremio's Argentijnse spits Maxi Lopez in blessuretijd van de eerst helft nog had gepareerd.

De twee vechtersbazen moesten door ploeggenoten uit elkaar worden getrokken. Vice-voorzitter Gilberto Cipullo sprak er donderdag schande van. ''Die twee zullen nooit meer het shirt van Palmeiras dragen.'' Door de nederlaag is de kans klein dat Palmeiras de landstitel nog verovert.