voetbalzone

Palmeiras wacht op schikking tussen Zaragoza en Ewerthon

Daniel Cabot Kerkdijk16 feb 2010, 08:25
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2010, 08:25
Advertentie

Ewerthon Henrique de Souza, kortweg Ewerthon, keert terug naar Brazilië, de vraag is alleen nog wanneer. Palmeiras heeft met de aanvaller reeds overeenstemming bereikt over een tweejarig contract, maar wacht nog immer op een schikking tussen Ewerthon en zijn huidige club Real Zaragoza. Beiden willen het contract ontbinden.

Zowel Zaragoza als Ewerthon liet in januari weten graag de wegen te willen laten scheiden, maar over de voorwaarden bereikten de betrokken partijen geen akkoord. Dat was ook de reden dat de 28-jarige Braziliaan op het laatste moment afzag van een transfer naar Real Betis, een overgang waarmee Zaragoza akkoord was gegaan.

Ewerthon maakte naam in Duitsland bij Borussia Dortmund, en vervolgde zijn carrière vervolgens bij Zaragoza. De Zuid-Amerikaan, die zeven jaar geleden zijn zesde en laatste interland speelde, kende hoogte- en dieptepunten. Vorig seizoen scoorde hij liefst 28 keer in de Segunda División. Deze jaargang werd de Braziliaan voornamelijk als invaller gebruikt.

Bezig met laden …