voetbalzone

Panathinaikos heeft opvolger Ten Cate al binnen

Matthijs van Laar08 dec 2009, 16:50
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 16:50
Advertentie

Panathinaikos laat er geen gras over groeien. Nauwelijks een uur na de bekendmaking van het ontslag van Henk ten Cate meldt de Griekse topclub via de officiële kanalen al de naam van diens opvolger. Nikos Nioplias heeft per direct de leiding over de huidige nummer twee van de Griekse Super League. Clublegende Krzysztof Warzycha zal hem assisteren.

Warzycha (45) is geen onbekende in Athene. De vijftigvoudig Pools international speelde tussen 1989 en 2004 bijna vierhonderd wedstrijden voor de Trifilara, en wist daarin 273 keer het doel te treffen. “Het doet mij erg goed om weer terug te zien bij de club”, vertelt hij. “Dit team heeft alles in zich om de top te bereiken, en dat is ook precies waar we heen willen.”

“Het is voor mij een grote eer om de taak als coach van Panathinaikos op mij te mogen nemen”, vervolgt Warzycha, die in het seizoen 1995/96 met een treffer in het Olympisch Stadion van Amsterdam een 0-1 overwinning in de halve finale van de Champions League op Ajax gestalte gaf. “Vanaf vandaag ga ik bezig met het doel dat ik mijzelf en de spelers gesteld heb: titels winnen.”

Bezig met laden …