voetbalzone

Panathinaikos legt Berg en Mendes da Silva vast en wacht op Ajacied

Daniel Cabot Kerkdijk08 jul 2013, 18:19
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 18:19
Advertentie
/

Panathinaikos werd in 2010 voor het laatst kampioen en de druk op trainer Yannis Anastasiou is zodoende groot. Trifilara wil de selectie dan ook op volle oorlogssterkte krijgen voor komend seizoen en is goed op weg. De grootmacht uit Athene maakt maandagavond bekend dat Marcus Berg een contract voor vier seizoenen tekent. David Mendes da Silva geeft zelf aan dat hij al helemaal rond is met Panathinaikos.

“Ik heb voor drie seizoenen getekend”, zegt de dertigjarige middenvelder in de Griekse media. “We hangen een nieuwe filosofie aan en gaan een ander spel spelen. We weten dat Olympiacos en PAOK Saloniki sterke teams zijn, maar wij zijn Panathinaikos.” De geboren Rotterdammer komt transfervrij over van Red Bull Salzburg, waar hij in de afgelopen drie seizoenen voetbalde. Eerder kwam Mendes uit voor AZ, NAC Breda en Sparta Rotterdam. Met AZ pakte hij in 2009 de titel in de Eredivisie.

Berg sluit over tien tot vijftien dagen aan bij de training van Panathinaikos. Zijn vrouw is op het moment hoogzwanger en tot de geboorte van het kind traint hij nog mee bij zijn ex-club Hamburger SV. In de Bundesliga kwam de 26-jarige aanvaller nooit echt uit de verf; in 43 wedstrijden scoorde hij maar 5 keer. Eerder kwam de Zweed uit voor onder meer PSV en FC Groningen. Panathinaikos hoopt ook nog op de komst van Geoffrey Castillion, die de stand-in van Berg moet worden.

Bezig met laden …