voetbalzone

Panathinaikos na veldbestorming twee wedstrijden zonder supporters

Bart Kruyt23 dec 2010, 16:37
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2010, 16:37
Advertentie

Panathinaikos moet de eerstvolgende twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen. De Griekse landskampioen wordt daarmee gestraft voor de ongeregeldheden van afgelopen weekend, toen boze supporters het veld opstormden. Panathinaikos moet ook nog een boete van 71.500 euro betalen en heeft tot dinsdag de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Door een laat doelpunt van Vicente Alfredo Monje incasserde Panathinaikos op eigen veld tegen Olympiakos Volou, de nummer acht van de competitie, de tweede nederlaag van het seizoen. Vorig week werden er uit bij Asteras Tripolis al twee punten verspeeld (0-0) en de verliespartij van zaterdag werd een deel van de achterban even teveel.

De fans daalden af van de tribunes om de spelers van de ploeg eens aan de tand te voelen over de wanprestatie, maar vingen bot. Panathinaikos vluchtte de catacomben van de thuishaven in, al voorkwam dat niet dat een deel van de fans hen alsnog achterna ging. Anderen koelden hun woede op het veld of de tribunes. Bij de volgende twee thuisduels zijn zij niet welkom.

Bezig met laden …