voetbalzone

Panathinaikos neemt per direct afscheid van Ten Cate

Matthijs van Laar08 dec 2009, 15:25
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 15:25
Advertentie

Het huwelijk tussen de Griekse topclub Panathinaikos en Henk ten Cate is voorbij. Een dag voor zijn 55e verjaardag is de trainer op straat gezet door voorzitter Nicolas Pateras. De Amsterdammer is niet geschrokken van het ontslag en neemt met opgeheven hoofd afscheid. “Het was een eer om voor Panathinaikos te werken”, vertelt de trainer op de website van de club.

/

Over het ontslag van Ten Cate bestaat nog geen volledige duidelijkheid. Panathinaikos zal later op de dag met een verklaring komen waarom de trainer ontslagen is. Ten Cate zelf gaf wel al een reactie op de website van Panathinaikos. “Ik respecteer het feit dat sommige mensen niet gelukkig waren met het algemeen beeld, maar ik en mijn collega's hebben er alles aan gedaan successen te boeken. De beslissing van de president zal mijn relatie met de club niet beïnvloeden.”

Onder Ten Cate werd de Griekse topclub vorig seizoen derde in de competitie. Dit seizoen mochten de Trifilara daarom deelnemen aan het kwalificatietoernooi voor de Champions League, waar in de derde voorronde het Spaanse Atlético Madrid uiteindelijk te sterk bleek. In de competitie staat Panathinaikos na dertien gespeelde wedstrijden maar één punt achter op koploper en aartsrivaal Olympiakos Piraeus.

Bezig met laden …