Panathinaikos scoort ook drie keer in Rome en bekert verder

Daniel Cabot Kerkdijk25 feb 2010, 19:57
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2010, 19:57

Panathinaikos heeft zich donderdagavond bij de laatste zestien ploegen van de Europa League geschaard. De heenwedstrijd tegen AS Roma won de Griekse formatie vorige week met 3-2 en ook in het Stadio Olimpico stond na ruim negentig minuten een identieke stand op het scorebord: 2-3. De ploeg van Claudio Ranieri gaf een minimale voorsprong in nog geen vijf minuten volledig uit handen.

/

De eerste kans van het duel was voor de bezoekers. Djibril Cissé kon voorbereidend werk van Simao Junior echter niet afronden. In de elfde minuut vond Roma wel het net. Een goede vrije trap van John Arne Riise werd van richting veranderd en liet doelman Alexandros Tzorvas kansloos: 1-0. Panathinaikos wist naarmate de eerste helft vorderde amper gevaar te stichten. Bij de Romeinen probeerde Alessio Cerci het van afstand. Zijn inzet belandde uiteindelijk naast het doel.

In de laatste vijf minuten zorgden de Grieken voor de ommekeer. Cissé benutte een strafschop na een overtreding van Daniele De Rossi op Sotiris Ninis. Diezelfde Ninis schoot de bal luttele minuten later na een goede individuele actie onhoudbaar achter Doni. Op slag van rust kreeg Cissé het Stadio Olimpico muisstil en wederom stond Ninis aan de basis. De tiener gaf de bal mee aan de Fransman, die Doni omspeelde en daarna het derde doelpunt van Panathinaikos voor zijn rekening nam.

Met invaller Julio Baptista in de gelederen ging Roma na rust op zoek naar een ommekeer. Mirko Vucinic had de 2-3 op zijn schoen, maar vond Tzorvas op zijn weg. Pas in de 67e minuut kregen de Romeinen haar aansluitingstreffer. Tzorvas kreeg een inzet van Riise niet onder controle, De Rossi profiteerde: 2-3. Tot meer was de ploeg van Ranieri niet in staat. Kostas Katsouranis kreeg wel zijn tweede gele kaart.