voetbalzone

Panathinaikos voor het eerst sinds 2004 kampioen van Griekenland

Bart Kruyt11 apr 2010, 19:57
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2010, 19:57
Advertentie

De supporters van Panathinaikos moesten er even op wachten, maar voor het eerst sinds zes jaar is hun favoriete ploeg weer de beste van Griekenland. De equipe van Nikos Nioplias, die in december Henk ten Cate opvolgde, won zondag met 2-0 van Iraklis en werd daarmee landskampioen. Achtervolger Olympiakos Piraeus won weliswaar ook, maar kan Panathinaikos niet meer inhalen.

De ploeg van Nioplias had met nog één speelronde voor de boeg aan een gelijkspel voldoende, maar besloot om niets aan het toeval over te laten en pakte gewoon drie punten. Panathinaikos kende een droomstart via een vroege treffer van Djibrill Cissé, die al in de eerste minuten trefzeker was, en liep kort voor rust uit naar 2-0 via Sotirios Ninis. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor de champagne ontkurkt kon worden.

In de Griekse competitie is er nog één speelronde te gaan, maar Panathinaikos heeft zes punten meer dan runner-up Olympiakos en kan dus niet meer ingehaald worden. Voor de grootmacht uit Athene betekende het de eerste landstitel sinds 2004 en het twintigste kampioenschap uit de historie van de club. Volgend jaar sluit Panathinaikos de competitie af tegen PAS Giannina, dat in degradatienood zit.

Bezig met laden …