voetbalzone

Panathinaikos wil Schaars of Janssen in winter hebben

Bart Kruyt03 dec 2010, 07:00
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2010, 07:00
Advertentie

Panathinaikos wil het middenveld in januari versterken met een Nederlandse middenvelder. De Griekse landskampioen, momenteel ook koploper in de competitie, heeft Stijn Schaars en Theo Janssen op de korrel. Panathinaikos wil één van de twee internationals in de winterstop aantrekken, zo weet AD/Sportwereld.

/

De interesse in Schaars zou het meest concreet zijn en ook De Telegraaf is bekend met de belangstelling voor de AZ-middenvelder. Costas Antoniou, de technisch directeur van Panathinaikos, sprak woensdag op Schiphol met het management van de AZ-middenvelder. Schaars, die een tot 2012 doorlopend contract heeft in Alkmaar, heeft wel oren naar een tussentijdse transfer.

Zaakwaarnemer Karel Jansen bevestigt de contacten met Panathinaikos, dat in groep D van de Champions League vastgeroest is op de laatste plaats en na de winter geen Europees voetbal speelt. De Grieken denken echter ook aan Twente-middenvelder Janssen, die afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen NEC bekeken zou worden door een Griekse delegatie. Panathinaikos wist blijkbaar niet dat Janssen geschorst was.

Evenals Schaars ziet Janssen wel wat in een buitenlands avontuur, maar de middenvelder van Twente lijkt meer te zien in een transfer naar bijvoorbeeld de Bundesliga. Zo is VfL Wolfsburg van trainer Steve McClaren nadrukkelijk in hem geïnteresseerd en werd ook Borussia Dortmund al eens genoemd. Janssen kan voor drie miljoen euro vertrekken; Schaars kost naar verluidt twee miljoen.

Bezig met laden …