voetbalzone

Panathinaikos wint en komt weer op gelijk hoogte met Olympiakos

Daniel Cabot Kerkdijk01 nov 2009, 19:03
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2009, 19:03
Advertentie
/

De strijd om de landstitel in Griekenland lijkt dit seizoen spannender dan ooit te worden. In navolging van Olympiakos Piraeus won ook Panathinaikos zondag haar negende competitiewedstrijd. Voor eigen publiek met Panionios met minimaal verschil aan de kant gezet: 2-1. Djibril Cissé was met twee treffers de smaakmaker.

Panionios kreeg na zeven minuten al een flinke domper te verwerken. Akeem Omo Sulaimon ontving een rode kaart en liet zijn ploeg vrijwel de gehele wedstrijd met tien man achter. Cissé profiteerde onmiddellijk door in de negende en elfde minuut een doelpunt te maken. De aansluitingstreffer van Sito Riera had geen verdere gevolgen.

Olympiakos en Panathinaikos staan na negen speeldagen op 25 punten en hebben ook een identiek doelsaldo: plus dertien. De ploeg van Henk ten Cate, die donderdag bij Sturm Graz in actie komt, gaat volgende week op bezoek bij laagvlieger Levadiakos, terwijl Olympiakos met Iraklis moet zien af te rekenen. Olympiakos - Panathinaikos staat voor eind november op het programma.

Bezig met laden …