Panathinaikos wint ondanks onderbreking van ruim half uur

Daniel Cabot Kerkdijk06 dec 2009, 18:52
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2009, 18:52

Panathinaikos laat Olympiakos Piraeus niet verder uitlopen. De ploeg van Henk ten Cate won zondag voor eigen publiek onder moeilijke omstandigheden het treffen met Atromitos: 3-1. In de tweede helft werd het duel bijna veertig minuten onderbroken vanwege ongeregeldheden op de tribune.

Op het moment van de staking stond Panathinaikos met 2-1 voor dankzij twee goals van Konstantinos Katsouranis. Vlak voor rust had Pashalis Melissas voor de aansluitingstreffer gezorgd. Daarna was het, net als in de rest van Athene, bijzonder onrustig op de tribunes en zag de politie zich genoodzaakt traangas te gebruiken om de orde te handhaven. Daarna kon het treffen worden hervat.

Djibril Cissé bepaalde in blessuretijd de eindstand. Door de zege bedraagt de achterstand op koploper Olympiakos, dat zaterdag met 0-1 won bij Xanthi, weer één punt. Volgende week speelt Olympiakos thuis tegen hekkensluiter Panthrakikos en zal Panathinaikos bij Iraklis op bezoek gaan. Nummer drie PAOK Saloniki volgt reeds op gepaste afstand.