Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paniek bij Schotland - Hongarije: Varga afgevoerd na keiharde botsing

Laatste update:

Het EK-duel tussen Schotland en Hongarije lag zondagavond tijdelijk stil. Reden daarvan was een flinke botsing tussen meerdere spelers, waarbij Barnabás Varga het grootste slachtoffer lijkt. De 29-jarige spits werd met een doek afgeschermd, waarna hij met behulp van een brancard is afgevoerd.

Varga is inmiddels vervangen door Martin Adam. De spits kwam in een duel om de bal in botsing met meerdere spelers. Varga werd per brancard van het veld geholpen door medici. De wedstrijd is inmiddels weer hervat en over de situatie van Varga is vooralsnog niets bekend.

Kort na de wedstrijd, die door Hongarije op de absolute valreep werd gewonnen met 0-1, werd door Hongaarse media gemeld dat Varga bij kennis is. De spits van Ferencváros is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel spijtig dat de Hongaarse spelers het voortouw moeten nemen en de medische staf zo weifelend optreedt... Laten we hopen dat alles goed zal aflopen.

23 juni 2024 om 22:52

Medisch personeel is opgeleid om niet paniekerig te reageren. Je mag er over het algemeen van uitgaan dat zij echt wel weten wat ze doen. Uiteraard worden ook daar weleens fouten gemaakt, maar dat zijn uitzonderingen. Hopelijk een spoedig herstel voor Varga.

23 juni 2024 om 22:57

Het zag er nu wel heel knullig uit, spelers van Hongarije begonnen zelf maar met brancards te rennen. Ook Schotten stonden te schreeuwen om hulp.
Maar je hebt een punt paniek is ook niet verstandig.

23 juni 2024 om 23:09

Als er iemand 'out' ligt op het veld mag de medische staf toch wel met looppas richting de situatie? Er waren eerder 2 stewards van de organisatie dan de dokter en verzorgers van Hongarije. Zag er raar uit.

24 juni 2024 om 07:38

Als er paniek ontstaan door niet te helpen, dan werkt het toch voor de rest van de spelers veel rustgevender? Er werd gewoon veel te laat gereageerd, ze stonden er maar een beetje bij aan de zijlijn. Het spel lag stil en iedereen was ermee bezig. Dan beter een medische staf toch

24 juni 2024 om 08:01

Heb het net teruggezien, leek inderdaad niet erg daadkrachtig. Desondanks is die spastische paniekhouding die voetballers vaak laten zien ('tong uit de mond trekken', iemand met een hoofd-/nektrauma heen en weer bewegen) niet bepaald handig. Daar zou ook gewoon regelmatig een training voor moeten zijn. Tenzij iemand daar zonder hartslag ligt, ga je als medisch personeel niet in volle galop naar de situatie toe. Dat zijn echt basics. Dat vervolgens hun spullen praktisch worden afgepakt; dat kan echt niet.

24 juni 2024 om 08:06

Stabiele zijligging is toch het eerste dat je leert bij EHBO? Was prima gereageerd door de spelers. Ik zou hetzelfde doen. En spullen afpakken? Ze zitten in hetzelfde team. Je kan toch best stellen dat de medische staf gewoon laat op gang kwam.

24 juni 2024 om 08:26

Stabiele zijligging is vaak een goed idee inderdaad. Nú echter was er mogelijk sprake van nekletsel. Dan is het helemaal geen goed idee, omdat je er eventuele schade mee kan verergeren. Szoboszlai kan mooi vertellen dat hij hem zelf maar in de stabiele zijligging heeft gelegd, maar dit had hij niet moeten doen. Bij mogelijk nekletsel hoor je de luchtweg op een andere manier open te houden (kinlift ZONDER headtilt). En ja, het leek wat traag op gang te komen, eens. Dan nog: ga je in Nederland de spullen van ambulancepersoneel uit hun handen trekken? Nee.

24 juni 2024 om 08:36

In dat geval moet een medische staf toch nog sneller aanwezig zijn, als de spelers anders verkeerd handelen. En dan nog, maat, je haalt situaties door elkaar. Je hebben het hier over de medische staf van Hongarije tijdens een wedstrijd van (jawel) Hongarije zelf. Dat kan je toch niet vergelijken met 'het aanraken van spullen van ambulancepersoneel in Nederland'? Vergelijk het dan met een speler die de medische staf aanspoort tot helpen tijdens een voetbalwedstrijd. Dan is het niet eens meer zo raar.

24 juni 2024 om 10:07

Uiteraard is het een andere situatie, maar (in mijn ogen) wel vergelijkbaar. Je gaat toch niet iemand (die er meer van weet dan jij als voetballer) de brancard uit handen trekken. Wat wilde Szoboszlai gaan doen, hem er hoogstpersoonlijk zelf op leggen? Aansporingen zijn prima en helemaal begrijpelijk hoor. Ze maken zich zorgen. Die opmerkingen nadien van Szoboszlai zijn echter gewoon arrogant (en ook nog eens medisch onjuist). Je hebt gelijk dat het wellicht beter was als ze er sneller waren geweest. Daarmee hadden ze mogelijk een aantal goedbedoelde, maar onhandige acties kunnen voorkomen. Daarover gesproken: ik vind dat (top)sporters cursussen moeten krijgen over veelvoorkomende of mogelijke blessures, waartoe ook potentieel nekletsel behoort. Handig, leerzaam, kost weinig tijd en voorkomt onnodige ellende.

Oefff, hele vieze botsing. Hopen dat alles meevalt!

23 juni 2024 om 22:40

Ik heb oprecht nog niet gezien waar de botsing precies was. Zag alleen dat ie al KO was voor ie de grond raakte

23 juni 2024 om 22:51

Volgens mij zit hij in de sandwich bij de keeper en die verdediger.

Mijn god, die stuiptrekkingen die hij maakt en die glazige blik,, dan weet je al dat het niet goed is.
Er wordt al langer geopperd voor meer bescherming als bijvoorbeeld niet meer mogen koppen in het voetbal etc. Geen fan van zulke maatregelen, maar als je dit ziet, brr.

Hopelijk valt het reuze mee voor die Varga. Pff

23 juni 2024 om 23:17

Vooral die arm in de lucht geeft mij echt rillingen. Heel naar om te zien, hopelijk komt het goed.

23 juni 2024 om 23:21

Kan er niet een soort hoofdbescherming worden gemaakt die dit soort dingen kan verminderen. Soort kussentje waar je de bal wel nog mee kan koppen.

24 juni 2024 om 00:01

Was toen met huntelaar toch ook tijdens een ek of wk dacht ik. Dat die vol op de keeper botste en met stuiptrekkingen en gras in zn mond op het veld lag. Gelukkig toen ook goed afgelopen, en hoop voor deze speler ook. Heb ooit zelf zo iets met een team genoot mee gemaakt nou die beelden blijven op je netvlies

24 juni 2024 om 02:33

@jeffrey0487, dat was tegen Engeland in (ik meen) een oefeninterland. Ook nare beelden toen.

De arm/elleboog van de keeper kwam op de zijkant van zijn hoofd.
Z'n nek was ver gedraaid, dus het leek wel of z'n nek was gebroken en dat daardoor de controle over z'n spieren weg was.
Hopelijk komt het goed met hem! Dit soort beelden komen altijd hard binnen, omdat ik zelf een keer een jonge gast op het voetbalveld neer heb zien gaan, die niet meer opstond

23 juni 2024 om 23:03

Hoop niet dat zijn nek gebroken is. Volgens mij mag je iemand dan absoluut niet draaien wat wel gebeurde.

De Hongaarse bond meldt net dat hij bij bewustzijn is, zijn situatie stabiel is en dat hij nog in het ziekenhuis behandeld wordt.

Lijkt dus met een sisser af te lopen, gelukkig!

23 juni 2024 om 23:47

Las het ook inderdaad. Pfff echt heftig en erg schrikken. Zag er heel eng uit. Hopelijk knapt hij snel op

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren