voetbalzone

Paniek slaat toe bij duel FC Twente: stellage breekt af, spelers verlenen hulp

Mart van Mourik22 jun 2024, 18:16
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:15
Advertentie

Er is veel paniek ontstaan voorafgaand aan het oefenduel tussen STEVO en FC Twente. Zaterdagmiddag is tijdens een sfeeractie op sportcomplex De Peuverweide een stellage afgebroken. De wedstrijd wordt niet gespeeld.

Inmiddels wordt uit meerdere beelden op X duidelijk dat er een groot spandoek is gevallen op supporters voorafgaand aan de oefenwedstrijd in Geesteren. Volgens journalist Leon ten Voorde sloeg de paniek plotseling toe.

Hij voegt aan de berichtgeving toe dat de spelers direct in actie moesten komen om hulp te verlenen. Ten Voorde benadrukt dat iedereen ‘aanspreekbaar’ is en dat het ‘goed lijkt af te lopen’.

Op beelden van X-gebruiker Ronnie Meijer is te zien dat een groot spandoek van een hijskraan viel. Onder het spandoek stonden veel mensen.

De muziek werd direct gestopt en op de beelden is de schrik goed merkbaar. Volgens RTV Oost zijn er enkele gewonden gevallen en is er een traumahelikopter opgeroepen. Ook hulpdiensten, waaronder de brandweer, zijn aanwezig.

De wedstrijd gaat vanwege de gebeurtenissen niet gespeeld worden. Dat besluit is genomen na overleg van de lokale driehoek. Er zijn ongeveer tien gewonden gevallen.

Bezig met laden …