Pantelic blijft maar scoren en evenaart bijna prestatie Dost

Bart Kruyt11 dec 2011, 20:10
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2011, 20:10

Marko Pantelic krijgt dit seizoen maar nauwelijks speeltijd bij Olympiakos Piraeus, maar als hij het veld in wordt gestuurd, grijpt hij zijn kansen met beide handen aan. De aanvaller mocht zondag zowaar weer eens beginnen, tegen Kerkyra, en maakte vier doelpunten. Daarmee nam Pantelic de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening: Olympiakos won de uitwedstrijd met 0-4.

De voormalig Ajax-spits was in de afgelopen twee competitieduels ook al drie keer trefzeker en staat nu in totaal op acht doelpunten in zeven wedstrijden. In vier van die duels moest Pantelic bovendien genoegen nemen met een invalbeurt: Voetbal International rekende uit dat de goaltjesdief een gemiddelde heeft van 47 minuten per doelpunt. Daarmee toont de Servisch international aan nog altijd scherp te zijn.

De inmiddels 33-jarige Pantelic speelde in het seizoen 2009/10 voor Ajax en kwam in die periode tot 25 competitiewedstrijden en zestien doelpunten in de Eredivisie. De gesprekken over een verlenging van de samenwerking liepen op niets uit, waardoor Pantelic vorig jaar zijn handtekening zette onder een contract bij Olympiakos. Die ploeg werd vorig seizoen landskampioen en staat nu tweede.