voetbalzone

Pantelic: ‘We moeten realistisch zijn voor duel met Duitsland’

Erik van Dam15 jun 2010, 16:17
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 16:17
Advertentie

Bij het Servisch elftal staat de druk er na één WK-duel al flink op. De ploeg verloor haar eerste krachtmeting in Groep D met 1-0 van Ghana en moet vrijdag vol aan de bak tegen Duitsland. Spits Marko Pantelic, die zelf ervaring heeft in de Duitse competitie, weet dat zijn team een zware pot staat te wachten: “Het wordt een historische wedstrijd voor beide landen.”

/

In gesprek met het Duitse magazine TZ zegt Pantelic, wiens contract bij Ajax eind deze maand afloopt, dat de Serven niets te verliezen hebben. “We gaan het maximale geven, en hopen op een goed resultaat. We doen er alles aan de achtste finales te bereiken. Maar we moeten ook realistisch zijn. Duitsland heeft als enige zeer goed gespeeld in de eerste wedstrijd. Iedereen heeft kunnen zien dat Duitsland helemaal klaar is voor het toernooi.”

In het interview komt de vraag naar voren of Pantelic bang is dat dit WK een herhaling wordt van het vorige; Servië imponeerde toen in de kwalificatiereeks, maar vloog er in de groepsfase gelijk uit. “Iedereen mag een mening hebben”, aldus de spits. “Servië-Montenegro was in 2006 niet beter dan Nederland (Oranje won met 1-0, red.). Wij waren nu wél beter dan Ghana. We kunnen nog altijd zes punten gaan pakken. Dan moet het nu goed gaan.”

Bezig met laden …