Paraguay doet weinig met de bal en delft onderspit tegen Ierland

Daniel Cabot Kerkdijk25 mei 2010, 22:53
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2010, 22:53

Paraguay heeft dinsdagavond een nederlaag geleden in de oefenwedstrijd tegen Ierland. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino, die in tegenstelling tot Ierland komende maand wel van de partij is op het WK in Zuid-Afrika, ging met 2-1 ten onder. Ierland had minder balbezit, maar was wel effectief.

/

Het was aan Roque Santa Cruz te danken dat Ierland na acht minuten spelen op voorsprong kwam. De aanvaller kopte uit een vrije trap van Damien Duff tegen de lat en kon daarna niet voorkomen dat Kevin Doyle alsnog de 1-0 maakte. Ierland kon niet voorkomen dat Paraguay zo nu en dan goed voetbal liet zien. Het ontbrak de Zuid-Amerikanen echter aan het vermogen om kansen te creëeren.

Liam Lawrence zette na voorbereidend werk van Doyle de 2-0 op het scorebord en maakte een einde aan het zenuwachtige optreden van bondscoach Giovanni Trapattoni aan de zijlijn. Het was na rust aan Aldo Bobadilla te danken dat Duff niet de 3-0 maakte. De rebound werd door Robbie Keane niet afgemaakt. De eindstand werd na een klein uur spelen door debutant Lucas Barrios bepaald.