voetbalzone

'Paraguay heeft de afgelopen toernooien niet zo’n sterk team gehad’

Peter Nusselder12 jun 2010, 18:44
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 18:44
Advertentie

Aanvaller Roque Santa Cruz kijkt vol vertrouwen vooruit naar de prestaties van Paraguay op het WK. De spits van Manchester City ziet vooral de offensieve kracht van de selectie als een belangrijk wapen om de volgende ronde te bereiken. Maandagavond speelt Paraguay tegen titelverdediger Italië. “Alles wijst erop dat we een goede wedstrijd gaan spelen”, laat Santa Cruz zaterdag weten.

/

Volgens de goalgetter is het huidige team van Paraguay het sterkste dat de afgelopen toernooien heeft deelgenomen. “Als ploeg zijn we heel compact, we hebben een heel compleet team, vergeleken met de selecties die we hadden tijdens vorige WK’s”, vindt Santa Cruz. “Ik denk dat we vooral in de voorhoede meer kwaliteit hebben dan voorheen het geval was. Volgens mij is de ploeg dus sterker.”

Maandag openen de Paraguayanen het toernooi met de wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Italië. “We zijn erg tevreden, we kijken er erg naar uit om te beginnen en die wedstrijd te gaan spelen”, vervolgde Santa Cruz op een persconferentie. De aanvaller uit de Engelse Premier League weet wat ervoor nodig is om te winnen: “We moeten negentig minuten lang optimaal geconcentreerd zijn.”

Bezig met laden …