voetbalzone

Paraguay kan weer beschikken over Santa Cruz tegen Slowakije

Robert Smid19 jun 2010, 22:43
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 22:43
Advertentie

Na de remise tegen Italië (1-1) zit de sfeer bij Paraguay er goed in. De Zuid-Amerikanen hebben veel zelfvertrouwen en hopen er daarom dan ook op dat er morgen drie punten worden gepakt. Dan moet er zondag eerst worden gewonnen van Slowakije, dat ook de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland gelijkspeelde.

Een winstpartij voor Paraguay betekent uitstekende papieren om Groep F te overleven, weet bondscoach Gerardo Martino. De keuzeheer heeft laten weten dat er geen limieten voor zijn ploeg zijn als zij naar hun kunnen spelen. “Als we winnen, kunnen we verder dromen. Mochten we verliezen, dan kunnen we het wel vergeten”, stelde Martino tegenover diverse media.

Paraguay moet het volgens de oefenmeester dan wel een stuk beter doen, vooral als de ploeg zelf balbezit heeft. “We moeten zuiniger zijn met de bal. Dat is essentieel als we ergens willen komen. Slowakije zal waarschijnlijk gaan spelen zoals ze dat ook in de kwalificatiereeks hebben gedaan. Dat houdt in dat we op onze hoede moeten zijn voor counters.”

Martino liet weten dat hij zondag niet kan beschikken over middenvelder Jonathan Santana. Dat houdt in dat Roque Santa Cruz weer helemaal fit is. De sterspeler van de Paraguayanen, momenteel spelend voor Manchester City, stond tegen Italië niet in de basiself wegens fysieke problemen. Mocht Paraguay zich kwalificeren voor de tweede ronde, dan wacht mogelijk Nederland. Oranje moet het in de achtste finales opnemen tegen een ploeg uit Groep F.

Bezig met laden …