Paraguay koerst zonder enig probleem langs pover Slowakije

Matthijs van Laar20 jun 2010, 15:21
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2010, 15:21

Paraguay heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de achtste finales van het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino had geen kind aan het zwakke Slowakije en won zakelijk met 2-0. De eerste treffer kwam voor rust op naam van Enrique Vera, terwijl Cristian Riveros in de laatste minuten van de wedstrijd de buit definitief veilig stelde. Paraguay geldt in de volgende ronde mogelijk als tegenstander van Oranje.

/

Er was in de eerste helft maar één land dat aanspraak mocht maken op een treffer. Paraguay dicteerde, bepaalde het tempo en was de ploeg die de aanwezige toeschouwers nog iets gaf om van te genieten. Het begon al in de derde minuut met Roque Santa Cruz, die zijn schot uit zeer kansrijke positie pas op het allerlaatste moment onschadelijk gemaakt zag worden door doelman Jan Mucha. De makke Slowaken stelden daar aan de overzijde bitter weinig tegenover.

Riveros was na twintig minuten spelen de tweede Paraguayaan die zich nadrukkelijk liet gelden. De middenvelder had eveneens de openingstreffer op zijn schoen, maar ontmoette net als zijn ploeggenoot zijn meerdere in de attente Mucha. Niet veel later namen de Zuid-Amerikanen alsnog verdiend de leiding. Lucas Barrios lanceerde ploeggenoot Vera met een steekpass en de ervaren middenvelder werkte vervolgens fraai af met de buitenkant van zijn schoen. De bal verdween hoog in het doel.

/

Nadat Santa Cruz even voor de pauze nog een goede kans had laten liggen op de 2-0, was het de taak aan Slowakije om in de tweede helft te knokken voor een laatste kans. De ploeg van Vladimir Weiss toonde zich echter buitengewoon onmachtig in de voorste regionen. De Europeanen wisten geen enkele uitgespeelde kans te creëren, terwijl Paraguay het wel leek te geloven. Pas toen La Albirroja iets aanzette werd het weer wat leuker in Bloemfontijn.

Vera kopte na goed voorbereidend werk van Santa Cruz net naast en Aureliano Torres mikte van een meter of 25 rakelings over, waardoor ondanks het tegenvallende spel de spanning tot vijf minuten voor tijd behouden bleef. Even na het inbrengen van voormalig FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch bepaalde Riveros met een schot op de rand van de zestien de eindstand echter op 2-0 voor Paraguay. Winst in de laatste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland volstaat daardoor voor een plek in de volgende ronde.

Rapportcijfers
Na afloop van een wedstrijd kunnen er rapportcijfers aan elke speler gegeven worden. Jullie bepalen zo wie er man of the match wordt en op langere termijn zelfs wie de beste spelers van het toernooi zijn. Klik op de wedstrijdpagina om rapportcijfers te geven.