voetbalzone

Paraguay maakt zich druk om groot aantal Argentijnen in nationale ploeg

Bart Kruyt14 apr 2010, 09:10
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2010, 09:10
Advertentie
/

Gerardo Martino maakt zich niet erg geliefd in Paraguay. De Argentijnse bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land haalt steeds meer landgenoten over om zich te naturaliseren, zodat zij mee kunnen gaan naar het WK. Martino begrijpt niet waar de Paraguyanen zich druk over maken: “Ik word afgerekend op de resultaten, niet op het aantal spelers dat dankzij mij debuteert in de nationale ploeg.”

Lucas Barrios is de laatste Argentijn die onlangs een Paraguyaans paspoort bemachtigde. De aanvaller van Borussia Dortmund, geboren in Buenos Aires, heeft een moeder uit Paraguay en kon zich daardoor eenvoudig laten naturaliseren. Eerder deden Jonathan Santana en Nestor Ortigoza hetzelfde.

De kritiek op de handelswijze van Martino, die zijn landgenoten overhaalt om voor Paraguay te komen spelen, neemt toe. De bondscoach zelf vindt echter niet dat de Paraguyanen moeten zeuren: “Toen ik hier werd aangesteld was het mijn taak om een zo sterk mogelijk elftal te vormen. Daar ben ik nu mee bezig en het lijkt me logisch dat ik naar alle opties kijk.” Op het WK in Zuid-Afrika speelt Paraguay komende zomer in de groepsfase tegen Italië, Slowakije en Nieuw-Zeeland.

Bezig met laden …