Paraguay na ongelooflijke keepersfout op weg naar kwartfinale

Bart Kruyt17 jun 2015, 01:00
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2015, 01:00

Duwayne Kerr gaat een slapeloze nacht tegemoet. De keeper van Jamaica speelde goed in de groepswedstrijd tegen Paraguay, maar door een enorme blunder werd het toch een duel om snel te vergeten. Kerr gaf Edgar Benitez een treffer cadeau en dit betekende ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0). Paraguay heeft na twee groepswedstrijden nu vier punten verzameld en heeft goede hoop dat het de knock-outfase van de Copa América kan bereiken.

De overwinning van Paraguay kwam dus erg gelukkig tot stand, maar was zonder meer verdiend, want de ploeg was heer en meester. Na ruim twintig minuten spelen kwam Paraguay voor het eerst dicht bij een treffer, maar het schot van Roque Santa Cruz kon eenvoudig gepakt worden door Kerr. De keeper zag een inzet van Raul Bobadilla vervolgens net naast gaan, voordat Kerr tien minuten later uitstekend ingreep bij een volley van Santa Cruz. De Jamaicaanse sluitpost leek dus wel lekker in de wedstrijd te zitten, maar kort na zijn heldendaad werd hij de schlemiel.

Een lange bal van achteruit leek een simpele prooi te zijn voor Kerr, die het leder eenvoudig had kunnen vangen, maar zijn strafschopgebied uit kwam en dus moest koppen. Dat deed de goalie ook, maar hij kopte de bal op de knie van Benitez, die op deze manier de 1-0 maakte. Kerr kon wel door de grond zakken, maar moest door en zag Nestor Ortigoza kort voor rust nog zijn geluk beproeven met een schot vanuit de tweede lijn. Deze poging ging rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand.

Kort in de tweede helft leek Paraguay de marge te verdubbelen, maar een treffer van Victor Caceres werd afgekeurd wegens buitenspel. Jamaica bleef in leven en mocht hoop houden op een goed resultaat, maar kansen op de gelijkmaker kwamen er niet. Paraguay was simpelweg te sterk en Kerr tikte een afstandsschot van Caceres voor zijn doel weg, voordat Miguel Samudio even later met een prachtige poging de lat raakte. Namens Jamaica zorgde Garath McCleary met een afstandsschot nog voor het meeste gevaar, maar zijn inzet zeilde naast het doel van Antony Silva, waardoor de blunder van Kerr beslissend bleek te zijn.