voetbalzone

Paraguay naar achtste finales, Nieuw-Zeeland ongeklopt naar huis

Erik van Dam24 jun 2010, 17:56
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 17:56
Advertentie

Paraguay heeft zich bij de laatste zestien landen op het WK geschaard. Tegen Nieuw-Zeeland wist het land niet te scoren, maar dat verhinderde niet dat plaatsing voor de volgende ronde een feit werd (0-0). Voor Nieuw-Zeeland is het WK over en uit; de Kiwi’s verlaten Zuid-Afrika wel met opgeheven hoofd. De nummer 78 van de FIFA-ranglijst neemt de complimenten mee naar huis na remises tegen Slowakije (1-1), Italië (1-1) en na het derde duel dus ook tegen Paraguay.

/

Paraguay en Nieuw-Zeeland maakten er voor rust geen aantrekkelijk duel van. De Zuid-Amerikanen konden zich bij een zege, gelijkspel én verlies plaatsen voor de laatste zestien, maar toonden niet de intentie om kwalificatie in eigen hand te houden. Linksback Claudio Morel probeerde het al vroeg vanuit een dood spelmoment, maar Mark Paston greep de trap zonder problemen. Later was er een aardig schot van Denis Caniza, maar hij schoot hard naast. Nieuw-Zeeland, dat als eerste land dit WK drie duels op rij met dezelfde elf namen startte, werd zelf niet gevaarlijk.

Qua balbezit werd het overlopen door de ploeg van Gerardo Martino, maar de eindpass bij de tegenstander ontbrak te vaak. Een schot van Nelson Haedo-Valdez baarde nog het meest zorgen, maar ook daar had Paston een simpel antwoord op. Pas na rust loste Simon Elliott het eerste goede schot; helaas zeilde het naast. Naarmate de wedstrijd vorderde, bleef het aantal kansen zeer gering. Zelfs uit een scrimmage voor het doel slaagden twee Paraguayanen er niet in de bal in het Nieuw-Zeelandse doel te schieten.

Pas een kwartier voor tijd begon het land echt aanspraak te maken op de zege. De sterk keepende Paston stond echter tweemaal in de weg; de eerste keer stak hij nog net op tijd een hand tegen de bal en een minuut later was hij Roque Santa Cruz te slim af. Ook een vrije trap van de spits duwde hij keurig weg. De spanning nam in de slotfase toe, mede doordat Chris Wood nog vervaarlijk schoot. De doelpuntloze remise bleef echter staan.

Bezig met laden …