voetbalzone

Paraguay wil groep winnend afsluiten zodat zij Oranje ontloopt

Bart Kruyt20 jun 2010, 18:57
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2010, 18:57
Advertentie

Paraguay is goed op weg naar de volgende ronde. De Zuid-Amerikanen wonnen zondagmiddag met 0-2 van Slowakije en hebben nu vier punten, waardoor ze aan een gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland voldoende hebben om door te bekeren. ''We willen nu graag groepswinnaar worden, om niet tegen Nederland te hoeven spelen'', zei aanvaller Nelson Valdez.

/

Het Nederlands elftal wordt waarschijnlijk groepswinnaar in poule E en speelt in dit geval tegen de nummer twee van groep F. Paraguay wil er in de laatste groepswedstrijd alles aan doen om de concurrentie in de groep voor te blijven, zodat zij Oranje ontloopt. Een gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland is genoeg: bij een nederlaag kan Paraguay zelfs nog uitgeschakeld worden.

''Het gaat dan niet alleen om kwalificatie, maar ook om de eerste plaats in de groep'', zei spits Roque Santa Cruz. ''Het belangrijkste is uiteraard verder gaan in het toernooi, maar we weten ook dat we dan mogelijk tegen Nederland moeten spelen. We gaan dus voor die eerste plek.'' Alle ploegen in groep F maken nog kans op de volgende ronde.

Bezig met laden …