voetbalzone

Paraguay zonder één overwinning in finale Copa América

Bart Kruyt21 jul 2011, 06:00
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2011, 06:00
Advertentie

De finale van de Copa América gaat tussen Uruguay en Paraguay. Laatstgenoemde ploeg plaatste zich woensdagnacht voor de eindstrijd, door Venezuela na strafschoppen de baas te zijn. Paraguay staat voor het eerst sinds 1979 in de finale en opvallend is dat het land zich heeft weten te plaatsen voor de beslissingswedstrijd zonder ook maar één wedstrijd te winnen.

In de groepsfase speelde Paraguay al drie keer gelijk en in de kwartfinale volgde een remise tegen Brazilië, waarna de strafschoppen beter werden genomen. Ook tegen Venezuela, dat nog nooit de finale van de Copa bereikte, speelde Paraguay in de reguliere speeltijd gelijk. Daar had het land geluk mee: Venezuela had immers de beste kansen om de wedstrijd te winnen.

De equipe met Twente-back Roberto Rosales binnen de lijnen raakte liefst driemaal het houtwerk en was ook in de verlenging de betere ploeg, nadat Jonathan Santana in de eerste helft van de extra speeltijd van het veld was gestuurd. Een doelpunt bleef echter uit, waardoor strafschoppen een beslissing moesten forceren. In deze ‘loterij’ trok Paraguay aan het langste eind.

De enige misser in de strafschoppenserie kwam op naam van Franklin Lucena, die zijn inzet gekeerd zag worden door Justo Villar. Dario Veron schoot de beslissende penalty tegen de touwen en schoot Paraguay daarmee naar de finale tegen Uruguay, die voor aankomende zondag op het programma staat. Het is niet bekend wanneer Rosales zich weer bij Twente zal melden.

Bezig met laden …