voetbalzone

Pardew tipt Van Gaal: 'Tim was briljant, de beste Nederlandse doelman'

Matthijs van Laar10 nov 2013, 15:09
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2013, 15:09
Advertentie

Tim Krul keept zondagmiddag de wedstrijd van zijn leven. Nadat Newcastle United de leiding nam op White Hart Lane werd de doelman vele malen getest door de aanval van Tottenham Hotspur. Met in totaal dertien reddingen sleepte hij de 0-1 overwinning echter over de eindstreep. "Ik ben in de wolken met deze prestatie", glunderde de Hagenaar na afloop.

/

Krul, die door Louis van Gaal is geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Japan en Colombia, had al tijdens de wedstrijd in de gaten dat hij een unieke prestatie aan het leveren was. "Ik heb zelf nog nooit zo goed gespeeld", zei hij in gesprek met Sky Sports. "Dit is het hoogtepunt van mijn carrière. Dit maak je niet vaak mee, zeker niet in een wedstrijd tegen Tottenham."

Ook Magpies-coach Alan Pardew was onder de indruk, al verbaasde het optreden van Krul hem niet. "Of dit het beste optreden was dat ik ooit gezien heb? Nee, hoor. Tim heeft al vaker zo gekeept. Hij was briljant", zei hij. Vervolgens had hij nog een tip voor Van Gaal. "Ik vind hem de beste Nederlandse doelman en een van de besten in de Premier League."

Bezig met laden …