voetbalzone

Pardew waarschuwt Koeman: ‘Als zijn hart er niet ligt, maakt het geld niet uit’

Erik van Dam09 jan 2016, 07:57
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 07:57
Advertentie

Ronald Koeman maakte deze week in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat hij niet meewerkt aan het vertrek van belangrijke basisspelers. Jongens als Victor Wanyama en Sadio Mané zouden het deze maand graag hogerop zoeken, maar moeten van hun trainer blijven. Hij laat zich sowieso niet chanteren en als Wanyama en Mané het hard spelen, zet hij ze op de bank. Alan Pardew vraagt zich af hoe lang Koeman dat volhoudt.

voetbalzone

De 54-jarige coach van Crystal Palace werkte in het verleden zelf ook voor Southampton en kent de club. Zaterdag staat hij er weer oog in oog mee, in de derde ronde van de FA Cup. Hij zegt dat hij het lang niet erg zou vinden wanneer Wanyama en Mané op de bank beginnen, want het zijn goede voetballers. “Die twee hebben indruk gemaakt en er gaan veel geruchten: misschien loopt er inderdaad iets”, aldus Pardew.

“Ik weet zeker dat Southampton er financieel gezien goed genoeg voor staat om ‘nee’ te zeggen tegen een bod. Maar als het hart van een speler niet langer bij zijn club ligt, en dat weet ik uit ervaring van mijn tijd bij Newcastle, dan doet het er niet meer toe. Als hart en verstand niet meer bij de club liggen, wordt het geld ook onbelangrijk.” Pardew zelf verliet Newcastle ondanks een langlopend contract voor Crystal Palace.

Bezig met laden …