voetbalzone

Pardew wekt verbazing: ‘Veertig tot zestig miljoen pond, dat is zijn prijs’

Erik van Dam24 apr 2015, 10:42
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2015, 10:42
Advertentie

Iedere speler heeft zijn prijs, zo ook Yannick Bolasie. De Frans-Congolese middenvelder is bezig aan zijn derde seizoen bij Crystal Palace en wordt gevolgd door grotere clubs in de Premier League. Alan Pardew heeft zo zijn eigen methode om aan te geven, dat hij Bolasie niet kwijt wil in de zomer. Hij zet de vraagprijs voor de middenvelder op 55 tot 80 miljoen euro, zegt hij zonder blikken of blozen.

voetbalzone

In de ogen van de trainer worden alle spelers bij Crystal Palace ondergewaardeerd. Vorige week zei hij nog dat Bolasie minstens 25 miljoen euro zou kosten, als andere clubs zich voor hem melden. Nu verdrievoudigt de coach die prijs. “Ik verkoop Yannick wel, hoor, wanneer iemand veertig tot zestig miljoen pond biedt. Ergens in die regio, dat zou mooi zijn. Dat accepteer ik en dan bouwen we van dat geld de rest van het team op.”

“Iedere speler heeft natuurlijk zijn prijs”, zegt Pardew. “Maar in mijn ogen worden alle spelers van Crystal Palace ondergewaardeerd. Dit is op het moment een top tien-, top twaalf club. Maar als je dan onze waarde afzet tegen de waarde van de selecties bij andere clubs, dan klopt er iets niet. Ik ga daar wat aan doen. Iedereen die mij belt, zal de juiste vraagprijs horen.”

Bezig met laden …