voetbalzone

Pardew: 'Yohan kan zo mee bij Arsenal, dat weten ze daar ook wel'

Matthijs van Laar14 aug 2015, 13:23
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2015, 13:23
Advertentie
voetbalzone

Alan Pardew is verguld met de komst van Yohan Cabaye, die deze zomer door Crystal Palace werd weggekocht bij Paris Saint-Germain. De Franse middenvelder beleefde vorig weekend een uitstekend debuut bij the Eagles, die de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-3 wonnen bij Norwich City. “Hij kan zo mee bij Arsenal”, zegt Pardew in de aanloop naar het treffen met de stadsgenoot van zondagmiddag.

“Yohan is een fantastische speler”, vindt de manager. “Hij zit zeker op het niveau van de spelers bij Arsenal. Daar zal ook iedereen bij die club het over eens zijn. Hij zou daar een basisplaats hebben. Komend seizoen zullen we merken hoe sterk de mindere teams in de Premier League zijn. Kijk naar West Ham United, kijk naar ons. Of Stoke City, die met Xherdan Shaqiri een geweldige aankoop hebben gedaan.”

Dat Cabaye het niet redde in Parijs, zegt volgens Pardew weinig. “De concurrentie daar is enorm. Hij raakte gefrustreerd. Hij wil altijd spelen en dat juich ik toe. Een speler die nieuw binnenkomt, moet namelijk enthousiast zijn. De jongens hebben hem goed opgevangen. Ze snappen dat hij van grote waarde kan zijn voor dit elftal.” Crystal Palace en Arsenal ontmoeten elkaar zondagmiddag om 14.30 uur op Selhurst Park.

Bezig met laden …