voetbalzone

Pardew ziet in buitenspeler potentiële wereldtopper: ‘Maar hij is er nog niet’

Yanick Vos07 sep 2016, 16:05
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2016, 16:05
Advertentie
/

Crystal Palace-manager Alan Pardew gelooft dat Wilfried Zaha de potentie heeft om later in zijn carrière bij een Europese topclub aan de slag te gaan. De 23-jarige buitenspeler heeft volgens Pardew nog wel een aantal stappen te maken voordat hij de speler is die hij kan zijn.

Zaha werd in 2013 voor bijna twaalf miljoen euro door Crystal Palace verkocht aan Manchester United. Op Old Trafford wist hij nooit echt door te breken. Via verhuurperiodes bij Cardiff City en Crystal Palace, keerde hij vorig jaar zomer definitief terug op Selhurst Park. "We haalden hem terug van Manchester United toen het bij hem allemaal niet zo lekker liep. Hij heeft het tot nu toe goed gedaan, maar ik denk dat er bij hem nog veel ruimte voor verbetering is”, zegt Pardew tegen the Croydon Advertiser. “Hij moet nog vooruitgang boeken om een topspeler te worden. Ik denk dat wij daar het ideale platform voor zijn om dat in de Premier League te doen."

Pardew hoopt dat Zaha bij Crystal Palace kan uitgroeien tot een speler van wereldklasse, zodat Europese topclubs niet meer om hem heen kunnen. “Als clubs als Manchester City, Barcelona of Real Madrid met vijftig of zestig miljoen pond aankomen, en hij heeft tien doelpunten en negen assists gemaakt, wie ben ik dan om hem tegen te houden? Maar hij weet dat hij er nog niet is, dat heb ik hem ook gezegd. Maar hij heeft de potentie", aldus de trainer.

Bezig met laden …