voetbalzone

Pardew ziet zomeraankoop goed van start gaan: ‘Dat is zó belangrijk’

Yanick Vos17 sep 2016, 09:29
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2016, 09:29
Advertentie
/

Christian Benteke maakte vorig weekend tegen Middlesbrough (2-1 winst) zijn eerste doelpunt voor Crystal Palace. Volgens manager Alan Pardew was dat het begin van iets moois. De trainer hoopt dat de eerste goal van de Belgische spits de aanzet is voor nog veel meer doelpunten dit Premier League-seizoen.

Benteke werd deze zomer voor 31,2 miljoen euro overgenomen van Liverpool. Op Anfield kende de 25-jarige aanvaller geen gelukkige periode. Bij Crystal Palace hoopt Benteke op betere tijden. “Het is belangrijk dat als je een spits die een grote naam heeft in huis haalt, en dat heb ik al vaak gedaan bij West Ham United en Newcastle United, dat ze vroeg scoren”, aldus Pardew volgens de Daily Mirror. “Dat is zó belangrijk.”

Na een kwartier spelen opende Benteke de score op aangeven van Wilfried Zaha. “Het was een geweldig moment om die bal erin te zien gaan. Je wist dat het een gouden kans voor hem was. Als hij goede aanvoer krijgt, dan is het bijna onmogelijk om hem af te stoppen in dergelijke situaties. Zijn scoringspercentage en statistieken zie ik niet meer achteruit gaan.” Zondagmiddag neemt Crystal Palace het voor eigen publiek op tegen Stoke City.

Bezig met laden …