Pareltje van Brahimi hoogtepunt bij zege FC Porto, Sporting onderuit

Gijs Freriks01 nov 2014, 22:05
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2014, 22:05

FC Porto blijft in het spoor van Benfica. De nummer drie van vorig seizoen was zaterdagavond met 2-0 te sterk voor CD Nacional en het doelpunt van Yacine Brahimi vormde het hoogtepunt van de avond; de middenvelder uit Algerije slalomde zich handig vrij en schoot de bal hard in de kruising. Sporting Portugal verloor eerder op de avond van nummer drie Vitória Guimarães en raakte daardoor zijn ongeslagen status kwijt.

FC Porto - CD Nacional 2-0
Porto boekte zaterdag zijn derde Primeira Liga-overwinning op rij. Het team van Julen Lopetegui kwam na negen minuten op voorsprong: doelman Rui Silva bokste de bal na een kopbal van Jackson Martínez voor de voeten van Danilo en die haalde doeltreffend uit. Nacional was even later dicht bij de gelijkmaker, maar Mário Rondón gleed de bal maar net naast. Aan de andere kant zorgde de thuisploeg ook steevast voor dreiging, maar men kwam pas een kwartier voor tijd weer tot scoren. Brahimi mikte de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de bovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0. Os Dragões, waarbij Bruno Martins Indi in de basis stond, gaat woensdag op bezoek bij Athletic Club.

Vitória Guimarães- Sporting Portugal 3-0
Sporting verloor voor het eerst sinds 11 mei (Estoril, 0-1) een wedstrijd in de nationale competitie. De thuisploeg zat er steevast kort op en kwam na een kwartier op voorsprong: Bouba kopte de bal bij een hoekschop tegen de touwen. Het was veelzeggend dat Sporting pas na 37 minuten voor het eerst een schot tussen de palen mikte en het werd kort voor rust nog 2-0 door een eigen doelpunt van Maurício. Trainer Marco Silva greep in en bracht Islam Slimani en Diego Capel binnen de lijnen, maar die wissels haalden niets uit. Via een strafschop van André André werd het nog 3-0 en daardoor won Vitória voor het eerst sinds 2008 in eigen huis van Sporting.