voetbalzone

Paris Saint-Germain accepteert bod van 300 miljoen euro op Kylian Mbappé

Mart van Mourik25 jul 2023, 10:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Paris Saint-Germain heeft het bod van 300 miljoen euro op Kylian Mbappé geaccepteerd, zo garandeert Sky Sports maandagmiddag. Eerder op de dag maakte transfermarktexpert Fabrizio Romano al bekend dat er een bod was ingediend door Al-Hilal en nu wordt bekend dat PSG akkoord gaat met het duizelingwekkende aanbod. De club uit Saudi-Arabië opent nu de gesprekken met Mbappé om tot een persoonlijke overeenkomst te komen.

Mochten Mbappé en Al-Hilal het eens worden over de persoonlijke voorwaarden, dan zou het wereldwijde transferrecord worden verbroken. Dat staat nu nog op naam van Neymar, Mbappés ploeggenoot bij Paris Saint-Germain. James Benge van het Amerikaanse CBS Sports voegt aan de berichtgeving toe dat Al-Hilal een contract van een jaar wil geven aan de zeventigvoudig Frans international. In dat jaar zou Mbappé 700 miljoen euro aan salaris kunnen opstrijken.

RMC Sport schreef zaterdag dat Mbappé voor twee jaar kon tekenen, maar dat in zijn contract een aantrekkelijke clausule wordt opgenomen. Hij zou na het eerste seizoen al mogen overstappen naar Real Madrid. Mbappé heeft tevens tot 31 juli om na te denken over de optie die in zijn contract bij PSG is opgenomen. Daarmee kan de aanvaller zijn contract met één jaar verlengen. In dat geval strijkt hij automatisch een loyaliteitsbonus op van liefst tachtig miljoen euro.

PSG is er ondertussen van overtuigd dat Mbappé al een akkoord heeft gesloten met Real Madrid. De nummer twee van het afgelopen LaLiga-seizoen wil de aanvaller volgend jaar transfervrij inlijven. Dit wil de Franse kampioen koste wat het kost voorkomen en daarom gaat de voorkeur uit naar een verkoop deze zomer.

Bezig met laden …