voetbalzone

Paris Saint-Germain en Auxerre moeten bekerduel zonder publiek spelen

Matthijs van Laar22 mrt 2010, 15:12
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2010, 15:12
Advertentie

De Franse Minister van Binnenlandse Zaken, Brice Hortefeux, heeft maandag bepaald dat het bekerduel tussen Paris Saint-Germain en Auxerre moet worden afgewerkt zonder publiek. Aanleiding hiervoor is het overlijden van een fan van de club uit de hoofdstad. Deze liet vorige week het leven na een confrontatie tussen twee rivaliserende supportersgroepen van Le PSG.

De wedstrijd, die dinsdagavond wordt afgewerkt in het Stade de l’Abbe-Deschamps van Auxerre, moet gaan bepalen welke van de twee ploegen zich plaatst voor de halve finales van de Franse beker. Met name voor Paris Saint-Germain biedt dat een uitgelezen mogelijkheid om nog iets van het seizoen te maken. De ploeg van coach Antoine Kombouaré staat in de competitie namelijk op een teleurstellende twaalfde plek.

“Als we niet doorgaan is het seizoen zo goed als voorbij”, verklaarde hij op de website van PSG. “Het is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Voor ons is het zaak om ons nu te concentreren op de beker.” De laatste keer dat Paris Saint-Germain die prijs won was in 2006. Toen werd er in de finale gewonnen van rivaal Olympique Marseille.

Bezig met laden …