voetbalzone

‘Paris Saint-Germain gaat record vestigen voor duurste keeper ooit’

Erik van Dam29 apr 2015, 11:42
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2015, 11:42
Advertentie

Paris Saint-Germain gaat wellicht een record verbreken voor de komst van Hugo Lloris. Goal weet dat de Frans kampioen dolgraag wil dat de doelman van Tottenham Hotspur terugkeert in de Ligue 1 en daar heeft men veel geld voor over. Gianluigi Buffon is met een transfersom van circa 41 miljoen euro (85 miljoen gulden in de zomer van 2001) nu nog de duurste keeper ooit, maar Lloris kan dat bedrag gaan overstijgen.

voetbalzone

Paris Saint-Germain werkt nu nog met Salvatore Sirigu, die voor het vierde jaar op rij eerste keus is tussen de palen. Zijn contract loopt nog enkele seizoenen door en er lijkt geen directe reden om hem te vervangen, want Laurent Blanc is tevreden over de Italiaan en de club staat bovenaan. De minst gepasseerde defensie van Frankrijk hebben les Parisiens echter niet: met 33 tegengoals is men op die lijst gedeeld vierde.

Lloris zou komende zomer naar het Parc des Princes moeten komen om Sirigu af te lossen, die dan verkocht wordt. In tegenstelling tot wat andere media schrijven, claimt Goal dat Lloris geen minimale afkoopsom in zijn contract heeft staan en dat Tottenham-baas Daniel Levy dus kan vragen wat hij wil voor de sluitpost. Men schrijft dat er een bedrag van zo’n 56 miljoen euro gemoeid zou kunnen zijn met een transfer van de 28-jarige Lloris.

Bezig met laden …