voetbalzone

Paris Saint-Germain haalt 'nieuwe Pirlo' voor twaalf miljoen uit Italië

Erik van Dam05 jul 2012, 16:15
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2012, 16:15
Advertentie
/

Paris Saint-Germain rondt volgens alle grote Franse en Italiaanse media donderdag of vrijdag de transfer van Marco Verratti af. De negentien jaar oude Italiaan heeft er vier jaar opzitten in het shirt van Pescara en werd al geruime tijd gevolgd door de Parijzenaars. Die betalen naar schatting twaalf miljoen euro aan de Serie B-club voor 'de nieuwe Andrea Pirlo'.

Verratti zat in zijn eerste twee seizoenen bij Pescara voornamelijk op de bank, ook al debuteerde hij reeds op vijftienjarige leeftijd in het eerste elftal in een bekerduel. Vanaf zijn zeventiende jaar kwam hij veel vaker aan spelen toe en afgelopen seizoen miste hij maar weinig duels in de Italiaanse Eerste divisie. Met Pescara werd hij kampioen, maar in de Serie A uitkomen lijkt nu toch niet te gaan gebeuren.

Vanuit Italië berichten Corriere dello Sport en La Gazzetta dello Sport hetzelfde als wat France Football en Le 10 Sport melden: de transfer van Verratti naar Parijs is in kannen en kruiken en wordt donderdag of vrijdag officieel bevestigd. Het is zeker niet de eerste keer dat Paris Saint-Germain winkelt op de Italiaanse velden. De vicekampioen van Frankrijk haalde al Javier Pastore, Thiago Motta, Mohamed Sissoko, Jérémy Menez, Salvatore Sirigu en Ezequiel Lavezzi weg uit dat land.

De felbegeerde middenvelder van Pescara zei recent al dat het hem geweldig leek ooit samen te mogen spelen met de man met wie hij zo vaak vergeleken wordt. "Pirlo is mijn grote idool, hij is een unieke speler. Op een dag hoop ik samen met hem op het veld te staan", aldus Verratti. Juventus was ook geïnteresseerd, maar lijkt nu definitief achter het net te vissen.

Bezig met laden …