voetbalzone

Paris Saint-Germain is er klaar mee: Kylian Mbappé per direct te koop

Rian Rosendaal21 jul 2023, 22:48
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2023, 22:48
Advertentie

Kylian Mbappé is door Paris Saint-Germain niet opgenomen in de 29-koppige selectie voor de tour door Japan, zo is vrijdagavond bekend geworden. De Franse kampioen zal daar tijdens het trainingskamp vier wedstrijden spelen, maar Mbappé zal daar dus niet bij zijn. Volgens L'Équipe denkt PSG dat de aanvaller reeds een akkoord heeft gesloten met Real Madrid, waardoor men tot deze beslissing is gekomen om de druk op te voeren.

Het nieuws over de absentie van Mbappé komt kort na de 2-0 overwinning op Le Havre van vrijdagavond in een oefenduel. De sterspeler scoorde zelfs nog in blessuretijd, maar dat is niet voldoende voor PSG om hem mee te nemen richting Japan. Fabrizio Romano meldt zelfs dat de clubleiding overweegt om hem per direct te verkopen. PSG is bang dat Mbappé in 2024 gratis de overstap maakt naar Real. De speler in kwestie liet onlangs doorschemeren dat hij de optie om zijn verbintenis in Parijs te verlengen niet zomaar wil lichten. Hij heeft tot uiterlijk 31 juli om dat te doen.

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi liet onlangs al weten dat hij bij PSG alleen gemotiveerde spelers wil zien. Kort daarna liet de eigenaar nog maar eens weten dat als Mbappé niet zou verlengen, hij zonder pardon op de transferlijst zou worden geplaatst. Enkele dagen later lijkt een vertrek van de aanvaller uit Parijs weer een stukje dichterbij te zijn gekomen, zeker ook omdat de international niet voor 15 juli zijn definitieve keuze bekend heeft gemaakt, zoals de clubleiding van hem eiste. Mbappé zelf heeft overigens nog niet gereageerd op de beslissing van PSG om hem thuis te laten voor de tour in Japan.

PSG verwijt Mbappé dat hij er met zijn besluiteloosheid voor zorgt dat de club niet kan investeren in nieuwe spelers, een boodschap die vrijdagavond nog maar eens wordt herhaald door technisch directeur Luis Campos. De leiding van de Franse grootmacht omschrijft de trip naar Japan als 'het toekomstige PSG zonder Mbappé'. Ondertussen wacht PSG op wat de spits de komende dagen gaat doen. Op 31 juli weet men zeker of hij zijn verbintenis gaat verlengen of niet.

Volgens L'Équipe hebben enkele clubs al gebeld met PSG om te informeren over de situatie rondom Mbappé. Biedingen zijn nog niet gedaan en het lijkt er ook op dat Real nog steeds de beste papieren heeft om hem over te nemen. De Franse krant verwacht nog een verhitte strijd tussen club en speler, zeker ook vanwege de vele geruchten van de laatste tijd en de uitspraken van Al-Khelaïfi.

Bezig met laden …