voetbalzone

Paris Saint-Germain kondigt persconferentie aan voor topdeal

Erik van Dam06 aug 2015, 11:53
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 11:53
Advertentie

Het heeft er alle schijn van dat Ángel Di María donderdagavond wordt onthuld als aanwinst van Paris Saint-Germain. De Franse topclub heeft een persconferentie aangekondigd voor 18.30 uur in een hotel in Parijs. Het geeft niet aan wat er op die persconferentie te gebeuren staat, maar alle grote media rekenen erop dat de komst van Di María dan eindelijk officieel bevestigd zal worden.

voetbalzone

Paris Saint-Germain wilde Di María vorig jaar zomer ook al hebben, maar door de regelgeving van Financial Fair Play bleken de Fransen er niet toe in staat. Manchester United was wel kapitaalkrachtig genoeg en haalde El Fideo weg bij Real Madrid. Men betaalde daar het recordbedrag van 75 miljoen euro voor. Di María aardde echter niet in Manchester en liet er bepaald niet zijn beste voetbal zien.

Vroeg in de zomer werd al duidelijk dat Paris Saint-Germain het opnieuw wilde proberen bij Di María en daarna werd een heuse transfersoap in gang gezet. Manchester United wilde zo weinig mogelijk verlies lijden op de Argentijn en Louis van Gaal deed het voorkomen alsof hij de vleugelspeler eigenlijk helemaal niet wilde verkopen. Di María werd verwacht tijdens de tournee door de Verenigde Staten, maar kwam niet opdagen: Van Gaal zei dat hij niet wist waarom niet.

De voorbije dagen doken al foto’s op van Di María in Qatar, waar hij medisch gekeurd werd door zijn nieuwe Franse club. Achter de schermen onderhandelen Paris Saint-Germain en Manchester United schijnbaar driftig door, waarbij de Engelsen de vraagprijs nog eens verhoogden uit irritatie over de handelwijze van Di María in de hele zaak. Het lijkt erop dat de laatste horden nu genomen zijn en dat Di María donderdagavond om 18.30 uur gepresenteerd zal worden in het Parijse hotel.

Bezig met laden …