voetbalzone

Paris Saint-Germain let op Costa: ‘Hij houdt ervan om te provoceren’

Gijs Freriks10 mrt 2015, 19:30
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2015, 19:30
Advertentie

Laurent Blanc weet dat het gevaar bij Chelsea van onder anderen Diego Costa komt. De trainer van Paris Saint-Germain zei dinsdagavond op de persconferentie op Stamford Bridge dat zijn verdedigers een geconcentreerde wedstrijd moeten spelen om de Braziliaanse Spanjaard uit te schakelen.

voetbalzone

“Hij is geknipt voor het Engelse voetbal, want hij zoekt de duels graag op en houdt ervan om tegenstanders te provoceren. Dat hoort gewoon bij zijn spel. Hij heeft dat waarschijnlijk nodig en gaat er lekkerder door voetballen”, aldus Blanc. “Maar het belangrijkste is om ons niet te laten provoceren en om onze eigen wedstrijd te spelen. Want als je je wel laat provoceren, dan speelt Diego Costa zijn beste wedstrijden.”

PSG heeft de ambitie om de Champions League te winnen en om die doelstelling te bereiken, werd er sinds de zomer van 2012 al circa 335 miljoen euro aan nieuwe spelers uitgegeven. “Het is wel heel goedkoop om alleen maar over geld te praten. Als club heb je gewoon ervaring nodig om iets op te bouwen. Chelsea heeft er ook lang over gedaan om tot een van de beste ploegen van Europa uit te groeien.”

“Zij hebben ook veel geld geïnvesteerd om te staan waar ze nu staan. Kortom: heb geduld. We zijn pas net aan ons proces begonnen”, aldus Blanc, die op de persbijeenkomst ook over Zlatan Ibrahimovic sprak. “Ik denk niet dat hun twee verdedigers blij zijn dat ze Zlatan weer tegenkomen. Hij is iemand die van grote wedstrijden houdt. Hij is iemand die altijd kan scoren, tegen iedere tegenstander. Ik hoop dat hij dat opnieuw laat zien.”

Rouwbanden
PSG draagt tijdens de return tegen Chelsea rouwbanden. Bij een botsing tussen twee helikopters in Argentinië kwamen maandagavond tien mensen om. Onder de slachtoffers bevonden zich een filmploeg en drie Franse topsporters die in het gebied waren om een realityshow op te nemen. “In naam van PSG, de technische staf en onze spelersgroep wil ik de families van de slachtoffers veel sterkte toewensen. Het maakt mij verdrietig. We dragen morgen uit respect rouwbanden”, aldus trainer Blanc.

Bezig met laden …