Paris Saint-Germain lost verliezend Brest af als lijstaanvoerder

Bart Kruyt20 nov 2010, 20:00
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2010, 20:00

Stade Brest is de eerste plaats in de Ligue 1 kwijtgeraakt. De stuntploeg van Alex Dupont ging zaterdagavond met 2-1 onderuit bij Stade Rennes en werd daardoor gepasseerd door haar tegenstander. Rennes is echter niet de nieuwe koploper: dat is Paris Saint-Germain, dat evenveel punten maar een beter doelsaldo heeft. Overigens kunnen Montpellier en Lille later dit weekend weer naar de eerste plek stijgen.

Paris Saint Germain – Caen 2-1
Paris Saint Germain heeft zich dankzij de overwinning op laagvlieger Caen aan kop van de ranglijst genesteld, al kostte het de nodige moeite. Kort voor rust kwam PSG pas op voorsprong door Guillaume Hoarau, die al zijn negende kopdoelpunt voor de Parijse formatie scoorde. Collega-aanvaller Mevlut Erding scoorde snel na de pauze 2-0, maar in de slotfase maakte Youssef El Arabi er 2-1 van. Verder liet PSG het echter niet komen.

Stade Rennes – Stade Brest 2-1
Stade Rennes passeerde Stade Brest op de ranglijst, dankzij een 2-1 overwinning in eigen huis. Vijf minuten voor rust opende Jires Ekoko de score, waarmee hij alweer zijn derde doelpunt in drie wedstrijden aantekende. Brest moest zodoende in de achtervolging, maar wist niet bijster veel te creëren en zag de marge acht minuten voor tijd verdubbeld worden. Jerome Leroy maakte het tweede doelpunt van de avond, waarna Bruno Grougi met een benutte strafschop de eer redde. Zijn aansluitingstreffer kwam echter te laat.

Saint-Étienne – Auxerre 1-1
Aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan pakte Auxerre, in het miljoenenbal groepsgenoot van Ajax, een punt in de competitie. Op bezoek bij Saint-Étienne kwam de equipe nog op voorsprong, via een doelpunt van Jean Pascal Mignot, die uit een vrije trap binnenkopte. Auxerre kon de voorsprong echter niet over de streep trekken: Loïc Perrin verzorgde kort na de thee de gelijkmaker. Zijn doelpunt bleek het slotakkoord te zijn, waardoor Saint-Étienne en Auxerre in evenwicht uit elkaar gingen.

Toulouse – Olympique Marseille 0-1
Olympique Marseille leek op bezoek bij middenmoter Toulouse lange tijd genoegen te moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Tot diep in de slotfase kwamen de beide ploegen niet tot scoren, maar in de 88e minuut werd het dan toch 0-1. Invaller André Ayew bleek een gouden wissel, want de Ghanees international maakte de enige treffer van de wedstrijd en werd daarmee de matchwinner.

FC Sochaux – FC Lorient 2-0
Sochaux heeft in de Franse middenmoot goede zaken gedaan. De thuisploeg had tegen Lorient aan een kleine twintig minuten nodig om de zege veilig te stellen. Twee minuten voor de pauze zette aanvaller Modibo Maïga zijn team op voorsprong, terwijl zijn collega Brown Ideye een kwartier na rust voor de 2-0 zorgde. Sochaux klimt door de overwinning naar de middenmoot.