voetbalzone

Paris Saint-Germain maakt weer geen indruk en kan muur niet breken

Thijs Post20 dec 2014, 17:47
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2014, 17:47
Advertentie

Olympique Marseille krijgt zondag de kans om weg te lopen bij Paris Saint-Germain. De Parijzenaars speelden zaterdag tegen Montpellier, maar de mannen van coach Laurent Blanc maakten er geen beste wedstrijd van. Het stugge Montpellier kwam niet om te voetballen, verdedigde uitstekend, hield de poort dicht en vertrok weer uit Parijs met een punt: 0-0.

voetbalzone

Paris Saint-Germain ging op jacht naar doelpunten tegen Montpellier, de nummer negen van de ranglijst. De Parijzenaars zijn ondanks al het geld en de torenhoge ambitie niet de lijstaanvoerder van de Ligue 1 en daar moet verandering in komen. Montpellier hield de hoofdstedelingen echter goed op afstand. De landskampioen van het seizoen 2011/12 hield alle manschappen achter de bal, liet Paris Saint-Germain komen en loerde op de counter.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Edinson Cavani, maar de Uruguayaan schoot de bal langs de kruising. Montpellier counterde vervolgens naar een doelpunt, ware het niet dat Morgan Sanson werd teruggefloten wegens buitenspel. In de laatste fase voor rust werd de druk weer verhoogd door Paris Saint-Germain. De bezoekers hielden de poort gesloten, gaven geen krimp en haalden de pauze zonder schade.

Paris Saint-Germain maakte midweeks ook al bijzonder weinig indruk tegen AJ Ajaccio in de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van het land. In die wedstrijd zorgde invaller Jean-Christophe Bahebeck nog voor een opleving en Blanc liet de jonge aanvaller ook tegen Montpellier invallen. Bahebeck verving de teleurstellende Cavani. Een doorbraak kon de jeugdinternational van Frankrijk dit keer echter niet forceren, waardoor de druk op Blanc maar weer wat verder zal toenemen.

Bezig met laden …